Συσπείρωση και την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απέκλεισε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται σε περιπέτεια και αβεβαιότητα.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως απομένει να ισχύσει η συμφωνία της 9ης Μαΐου. Σημείωσε δε ότι θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα, χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για το χρέος, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκάλεσε παράταση της αξιολόγησης και αναγκάστηκε να υποχωρήσει με τους χειρότερους όρους.

«Η κυβέρνηση από τη φύση της και από τις αντιφάσεις της δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται ώστε η χώρα να μπει σε μια ατμόσφαιρα ανάπτυξης. Είναι αιχμάλωτη των τεράστιων αντιφάσεων της. Και αιχμαλωτίζει και τη χώρα», είπε, μεταξύ άλλων.

Υπογράμμισε δε ότι «η κυβέρνηση δεν στηρίζεται μόνον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από μια άλλη τρίτη δύναμη η οποία προέρχεται από το συντηρητικό χώρο, από τη λεγόμενη αντιμνημονιακή δεξιά».