Εισηγήσεις για να παρέμβει στα νέα κρούσματα αρρυθμίας και έλλειψης συνοχής της κυβέρνησης δέχεται ο πρωθυπουργός μετά και το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τον Δ. Ρέππα, με αφορμή την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους (ανεξάρτητη επιτροπή).
Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό απανωτά ενδοκυβερνητικά επεισόδια και μετά από αρκετό καιρό η κυβέρνηση δείχνει να «ρετάρει» σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου φαίνεται ότι κορυφαίοι υπουργοί δε μπορούν να αντέξουν την πίεση της τρόικας σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό κλίμα.
Μετά την παραίτηση του Χάρη Παμπούκη από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, ακολούθησε ντόμινο κρουσμάτων, που έχουν φέρει τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου σε δύσκολη θέση, με τους επιτελείς του να τον πιέζουν να αναλάβει δράση. Στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μία απλή διαφωνία ανάμεσα στην Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Α. Λοβέρδο κατέληξε σε επεισόδιο, για το αν θα επιτραπεί ή όχι στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία.
Ακολούθησε το δεύτερο επεισόδιο ανάμεσα στον Γ. Ραγκούση και τον Δ. Ρέππα με αντικείμενο την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, ενώ τελευταία κόντρα ήταν αυτή ανάμεσα στον Χάρη Καστανίδη και τον Γ. Κουτρουμάνη, με τον υπουργό Εσωτερικών να διαφωνεί ευθέως με την εμπλοκή των ΜΚΟ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, καθώς ένα αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που θα αφορά πολύ περισσότερους νέους ανέργους, θα «τρέξει» με την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ και των ΟΤΑ.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να μην ασχολείται το τελευταίο διάστημα με αυτά τα θέματα, να δίνει βάση στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της χώρας και να έχει αφήσει πολύ χώρο τόσο μέσα στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου όσο και στη δημόσια σφαίρα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Και αυτό, λένε κάποιοι συνεργάτες του, έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στη κυβερνητική συνοχή και λειτουργία.
Πηγή: www.24h.gr