Με αναφορά στην υπόθεση με τα «Panama Papers» και τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση, έκλεισε την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επειδή θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα διαγωνισμού για τα ΜΜΕ θα υπάρξουν πολλές Κασσάνδρες και κήρυκες της διαπλοκής. Θα προχωρήσουμε στην αξιολόγηση, αλλά και στο σχεδιασμό και τις δεσμεύσεις μας. Η χώρα θα βρεθεί σύντομα σε διαφορετική θέση, θα ξεπεράσει τον κάβο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και με αξιοπρέπεια. Όσο δύσκολο και σκληρό κι αν είναι θα παραμείνουμε στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας».

«Βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση μιας σκληρής και δύσκολης συμφωνίας. Φανταστείτε όμως τι θα είχε γίνει εάν δεν την είχαμε πάρει, με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε με αναφορά στα «Panama Papers».

«Είχαμε και σήμερα διαρροές, τα Panama Leaks. Κανείς από τη ΝΔ δεν χαρακτήρισε τα στοιχειά αυτά ανοησίες. Αντιθέτως πάρα πολλά κράτη δήλωσαν ότι θα διερευνήσουν τα στοιχεία ώστε να αναζητηθούν τυχόν φοροφυγάδες, ξέπλυμα χρήματος κι άλλες παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε αρχικά ο κ. Τσίπρας κι έστρεψε τα βέλη του στη ΝΔ: «Η ΝΔ μάς εκπλήσσει. Δεν έχει βγει ακόμη με ανακοίνωση να θέσει θέμα ασφάλειας, αφού για άλλη μια φορά εμπλέκεται ο κ. Παπασταύρου».

«Απουσιάζει άραγε από καμία λίστα ο κ. Παπασταύρου», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει «αν θα συνεχίσει να τον καλύπτει». «Οψόμεθα…»

«Ο Απρίλης θα είναι ένας μήνας εξελίξεων, η τελευταία δύσκολη στροφή. Θα την πάρουμε με επιτυχία και θα βγούμε στην τελική ευθεία. Η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τις 22 Απρίλη και οι σχεδιασμοί όσων θέλουν να στήσουν μια ιστορική φάρσα θα πέσουν στο κενό. Θα μας μείνει μόνο μια πικρή ανάμνηση για τα χρόνια που τους αντιμετώπιζαν (σ.σ. τους αξιωματούχους των δανειστών) στην Ελλάδα σαν θεούς», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.