Το λόγο επί προσωπικού πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να απαντήσει στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα κόντρα μεταξύ των δύο αντρών.

«Ζήτησα το λόγο κατά προσωπικού και μου στερήσατε θεμελιώδες δικαίωμα και παραβιάσατε τον κανονισμό», είπε αρχικά ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο κ. Καμμένος είναι γνωστός σε σχέση με τον τρόπο που χειρίζεται τα δημόσια πράγματα. Ανέβηκε στο βήμα και μεταξύ πολλών άλλων ανακριβειών, είπε ότι ευθύνομαι εγώ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Στην αναθεώρηση του 2001, η βουλή κατέστησε τη συνταγματική διάταξη (για την ποινική ευθύνη υπουργών) αυξημένη από μία κοινοβουλευτική περίοδο σε δύο. Ο κ. Πετσάλνικος ως υπουργός Δικαιοσύνης εισηγήθηκε έναν νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα, και ο Συνασπισμός.

Ο κ. Καμμένος μου απέδωσε μια μομφή που είναι αυταπόδεικτα αίολη. Παράλληλα, επανέφερε το ζήτημα των υποβρυχίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας αφαίρεσε την αρμοδιότητα του ναυτικού και την έδωσε στον κ. Βίτσα. Ο κ. Βίτσας και ο κ. Τσίπρας μου ζήτησαν οι ίδιοι να καταθέσω στη διαιτητική δίκη για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου: «Όποιος τολμά να βάλει αυτούς που έχουν υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, έχουν δώσει περιεχόμενο στα χρήματα του ελληνικού λαού και έχουν εφοδιάσει με σύγχρονα σύστημα τις ένοπλες δυνάμεις, είναι ανάξιος του να είναι υπουργός Άμυνας. Η μεγαλύτερη προσβολή είναι αυτή που αφορά την ουσία της συζήτησης. Ο κ. Καμμένος δεν θυμάται τι έχει κάνει γιατί αλλάζει θέση κάθε μέρα», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Έχετε βιάσει και διαφθείρει την καρδιά του κράτους δικαίου που είναι η δικαιοσύνη» κατέληξε απευθυνόμενης προς όλη την κυβέρνηση.

Το λόγο πήρε ο κ. Καμμένος ο οποίος είπε: «Ο κ. Βενιζέλος έχει κατ’ επάγγελμα αναλάβει να καλύπτει τέτοιου είδους σκάνδαλα. Ο κ. Βενιζέλος ξέρει ότι είχε προσωπική ευθύνη, γι’ αυτό και ήρθε στο διαιτητικό δικαστήριο».

«Είναι αμετανόητος και συνεχώς γίνεται χειρότερος», ανταπάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Με τη συμφωνία, το ελληνικό ναυτικό απέκτησε την κυριότητα των υποβρυχίων κι έσωσε εκατ. ευρώ που ήταν πεταμένα. Και τώρα αυτό που ζητά το ναυτικό είναι να γίνουν τα υποβρύχια που είχαμε συμφωνήσει από το 2010. Δεν πήγα να υπερασπιστώ τις απόψεις Καμμένου, πήγα γιατί με χαρά βλέπω την κυβέρνηση να υπερασπίζεται αυτό που έχω κάνει», ήταν η εξήγηση του κ. Καμμένου.