Το προσφυγικό δεν θα πρέπει να συνδέεται με το θέμα της τρομοκρατίας και όσοι το κάνουν αυτό είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε σημερινή συνέντευξή της στο Mega.

«Θα πρέπει να θυμηθούμε όλοι μας ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς είναι αυτοί που κατά χιλιάδες πήγαν και πολέμησαν στη Συρία τα προηγούμενα χρόνια και επέστρεψαν. Και είδαμε ότι η συζήτηση στράφηκε περισσότερο στο αν πέρασαν από την Ελλάδα για να επιστρέψουν στις χώρες τους ή όχι. Αυτοί που προέβησαν σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες είναι άνθρωποι που ζούσαν στα γκέτο, λόγω της οικονομικής ανέχειας και συνδέθηκαν με τον φονταμενταλισμό» πρόσθεσε.

Σχετικά με ενδεχόμενο κίνδυνο για τη χώρα μας, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ ιμπεριαλιστική δύναμη, δεν πήγε στη Συρία, όπως προέτρεπε ο κ. Βενιζέλος κάποτε. Οι τρομοκράτες αναζητούν σημεία συμβολισμού και επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε εκεί που έγινε».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι «ποτέ δεν υπήρξε παρεξήγηση με τον κ. Τόσκα» και συμπλήρωσε πως «είναι ένα θέμα που αδίκως διογκώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ και ειδικά από τη ΝΔ, η οποία παίρνει ό,τι ακούει και το διαστρεβλώνει». Επανέλαβε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέστησε σαφές ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι πρέπει να επιδείξει τη στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθεί». «Το θέμα έχει δρομολογηθεί να συζητηθεί μετά από τη μεγάλη προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά, που θα γίνει την επόμενη Τρίτη» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε ότι στην Ειδομένη δεν υπάρχει κρατική δομή, τασσόμενη, ταυτόχρονα, υπέρ της γρήγορης δράσης του κράτους «λαμβάνοντας υπόψη του την ψυχολογία του όχλου, γιατί οι δυστυχείς άνθρωποι που έκαναν ένα τέτοιο ταξίδι προκειμένου να φτάσουν σε άλλες χώρες, βλέποντας κλειστά τα σύνορα και ζουν σ’ αυτές τις συνθήκες, κάποια στιγμή δεν θα αντέξουν και ενδεχομένως να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα».

Όπως υπογράμμισε, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο ένας είναι αυτός της της πειθούς, προκειμένου οι πρόσφυγες να πάνε στις κρατικές δομές και εφαρμόζεται από τη κυβέρνηση. «Ο δεύτερος τρόπος είναι με τη βία, που είναι πρόταση του κ. Βαρβιτσιώτη. Αν υπάρχει τρίτος τρόπος να μας τον πουν και να τον ακούσουμε, αλλά δεν τον βλέπω. Αυτοί που λένε ότι “δεν υπάρχει κράτος και να τους πάρετε από εκεί” να μας πουν τον τρόπο: Θέλουν βία, όπως έπραξαν οι φασίστες στα Σκόπια που ρίχνανε χημικά και ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως μανάδες και παιδάκια; Δεν μπορεί αδιακρίτως να χρησιμοποιήσεις άσκηση βίας. Θα πρέπει, βεβαίως, να υπάρχει ο έλεγχος του κράτους, ώστε αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα» υποστήριξε.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση της αξιολόγησης στα προσκόμματα που προβάλλει το ΔΝΤ και κατέληξε: «Παρατηρούμε ότι το υπουργείο Οικονομικών, στις εκτιμήσεις του για το 2015, μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ- οι ακριβείς ανακοινώσεις αναμένονται στις 21 Απριλίου από την ΕΛΣΤΑΤ- και από την άλλη έχουμε το ΔΝΤ να επιμένει πως έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 0,6% χωρίς καν μάλιστα να παρουσιάζει σχετικά στοιχεία. Εκείνο που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση».