«Ο κ. Τσίπρας κρέμεται από το ζωνάρι της Μέρκελ. Ότι και αν έβγαλε η σημερινή απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα θα πάει σε, συνολικά, πέντε μνημόνια και μετά θα έρθει το Grexit. Η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πέσει και γι’ αυτό ζητάω συνέχεια  οικουμενική κυβέρνηση. Δεν θα συμμετέχουμε εμείς. Δεν το λέω με προσωπικό συμφέρον αλλά με εθνικό. Έκανε το λιοντάρι τόσους μήνες με την δήθεν διαπραγμάτευση και μετά πήγε και τα υπέγραψε όλα. Ξεβρακώθηκε» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είπα να μην υπάρχει στο κοινό ανακοινωθέν αναφορά σε κυρώσεις και βέτο στο προσφυγικό γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα ανθελληνικό τόξο. Εδώ πρέπει να βρούμε μια λύση. Επιπλέον ζήτησα να συζητήσουμε και για τα οικονομικά αλλά και να δούμε την προοπτική δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, τέθηκε το αίτημά μου σε ψηφοφορία και εκεί είδα μια συμμαχία. Ούτε το ΚΚΕ ήθελε να συζητήσουμε. Τα δυο μεγάλα κόμματα σκέφτονται τυχοδιωκτικά. Ο μεν Τσίπρας να κερδίσει πολιτικό χρόνο, ο δε Μητσοτάκης να περιμένει να πέσει ο Τσίπρας για να μπει στη θέση του» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο… παρασκήνιο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας πως: «Όταν η Γεννηματα είδε πως δεν θα υπογράψω το ανακοινωθέν έστειλε μήνυμα στο κινητό της και μετά από δυο ώρες πήρε οδηγίες για να αλλάξει τη θέση της στο τέλος και να ζητήσει και αυτή Οικουμενική κυβέρνηση. Και μετά εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως αν δεν υπογράψει η Γεννηματά δεν υπογράφω ούτε εγώ. Τέτοια γινόντουσαν εκεί μέσα. Τι να υπογράψω εγώ; Υπήρχε άξονας συνεννόησης Γεννηματα- Θεοδωράκη – Μητσοτάκη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Καμμένος με πλησίασε πέντε φορές και μου ζήτησε να άρω τις επιφυλάξεις μου και να υπογράψω για να πάει ενδυναμωμένος ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό σημείωσε πως: «Η Ευρώπη θεωρεί πως η απραξία της Ελλάδας ευθύνεται για την σημερινή εικόνα. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό δεν είχαμε φτιάξει ούτε ένα hot spot. Διαψεύστηκε ο Τσίπρας στις προβλέψεις του για το προσφυγικό. Τα ίδια έκανε και με τα οικονομικά. Φώναζε πως θα στρέψει τον ευρωπαϊκό νότο κατά του βορά, ότι θα αλλάξει την Ευρώπη κλπ. Και τι κατάφερε τελικά; Τίποτα. Όσες χώρες κάνουν τσαμπουκά με τα μνημόνια δεν βγαίνουν ποτέ».