Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν από τη Βουλή ασφαλιστικό και φορολογικό θα πρέπει να ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία.

Μιλώντας στον Real FM, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι διεκδικώ για τον εαυτό μου μία κάποια σοβαρότητα. Δεν νομίζω ότι ένας σοβαρός άνθρωπος θα πει ότι 4 μήνες μετά από τις προηγούμενες εκλογές η χώρα πρέπει να ξαναπάει σε εκλογές. Και πάντως εγώ δεν το λέω. Από κει και πέρα το σύνταγμα έχει συγκεκριμένες προβλέψεις. Το σύνταγμα προβλέπει τι γίνεται στην περίπτωση στην οποία μία κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη. Που λέει διερευνητικές εντολές, κ.λπ. Άρα η συνταγματική τάξη θα ακολουθηθεί εάν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πετύχει».

Στην επισήμανση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πρόσφατα σε ομιλία του «όχι» στην οικουμενική, ενώ την ίδια ώρα διαρροές από το περιβάλλον του αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι θετικός στο να μετάσχει σε μία κυβέρνηση που θα προκύψει από την παρούσα Βουλή, η βουλευτής του κόμματος απάντησε: «Κοιτάξτε όλα αυτά είναι λογικά. Γι΄ αυτό και τα κόμματα έχουν τις διερευνητικές εντολές. Ακολουθείται η θεσμοθετημένη διαδικασία, αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει, συμμετέχει. Δεν θέλει να συμμετάσχει, δεν συμμετέχει. Ενδεχομένως αύριο το πρωί μπορεί να υπάρξουν μία άλλη κυβέρνηση με διαφορετική σύνθεση ή άλλη στήριξη μέσα στη Βουλή. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η πρώτη επιλογή δεν μπορεί να είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Γι’ αυτό και η ΝΔ δεν ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Και συνέχισε: «Η χώρα αυτή έζησε απανωτές εκλογές οι οποίες ήταν όλες λανθασμένες. Το Γενάρη κάναμε εκλογές διότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιαζόταν να έλθει στην εξουσία. Ήλθε στην εξουσία, ζήσαμε αυτό το περίφημο εξάμηνο, τη Βαρουφακιάδα, Ζωή, το τραγικό αποτέλεσμα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης. Αφού το ζήσαμε όλο αυτό κάναμε δημοψήφισμα. Ζητήσαμε να ψηφίσει ο λαός όχι και το ίδιο βράδυ το όχι να μεταβληθεί σε ναι. Και μετά ξανακάναμε εκλογές, νωρίς, για να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτά που τον περιμένουν και έτσι εν αγνοία του να μας ξαναδώσει την πλειοψηφία. Έλεος. Τώρα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κάθε ημέρα που περνάει ένας άνεργος υπάρχει παραπάνω και μία θέση εργασίας χάνεται. Το μία είναι σχηματικό, γιατί χάνονται πολλές. Δεν αντέχεται αυτή η ιστορία. Εδώ χρειάζεται πλέον να υπάρχει λύση στα προβλήματα του κόσμου».