Με την τροπολογία που ήρθε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή έπεσαν οι «μάσκες» και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «υπερυπουργού» και «υπουργού της Β. Κορέας» ή περί ασχετοσύνης, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών Λ. Κρέτσος.

Ο γ.γ. σημείωσε ότι και επί ΝΔ ο κ. Θ. Ρουσόπουλος αποφάσιζε για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τώρα, με την συγκεκριμένη τροπολογία θα αποφασίζει η Βουλή. Ο Λ. Κρέτσος απηύθυνε έκκληση κυρίως προς τη ΝΔ να πάψει να πολιτεύεται με τρόπους που δυναμιτίζουν το περιβάλλον, διότι η ελληνική κοινωνία θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός με κανόνες ισονομίας για όλους, ακόμα και τους καναλάρχες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει το τρένο της τεχνολογίας αλλά και για λόγους δημοκρατικούς, χρειαζόμαστε βιώσιμα οικονομικά σχήματα στον χώρο τον ραδιοτηλεοπτικό, τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Αντί να εστιάσουμε τη συζήτηση για το πώς θα αξιοποιήσουμε το δυναμικό που έχει η χώρα σε τεχνολογικό επίπεδο στις επικοινωνίες, βοηθώντας τομείς όπως η Παιδεία ή και η Υγεία, καθόμαστε και συζητάμε αν θα είναι τέσσερις ή πέντε οι τηλεοπτικές άδειες, κατέληξε ο κ. Κρέτσος.