Τις αποκαλύψεις του Γιάννη Μουζάλα ότι από τον Βέλγο υπουργό εσωτερικών τέθηκε θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 400.000 μεταναστών στην Αθήνα,σχολιάζει το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει το κόμμα παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις ο κ. Καμμένος είπε σήμερα το πρωί ότι «εγώ, όπως ξέρετε, τη συνθήκη Σένγκεν δεν την υπέγραψα ποτέ».

Σύμφωνα με το Ποτάμι: «Δήλωση που καθρεφτίζει την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το μείζον θέμα.Την ίδια στιγμή ακούγονται προτάσεις, όπως αυτή που δημοσιεύεται στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία πρέπει να συναινέσει η Ελληνική Κυβέρνηση να ελαφρυνθεί το χρέος με αντάλλαγμα να δεχτεί η Ελλάδα να κλείσει μόνη της τα βόρεια σύνορά της. Οι πρόσφυγες θα στεγάζονται σε στρατόπεδα «με κοινοτική χρηματοδότηση» ώσπου «να μπορέσουν να γυρίσουν στις χώρες τους».Η ιδέα και η προοπτική είναι τερατώδης: Η Ελλάδα- με τις ευλογίες της Ελληνικής Κυβέρνησης- να μετατραπεί σε δεσμοφύλακα της Ευρώπης με εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση. Η ολοκλήρωση των hotspots είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, όπως και η αύξηση της πίεσης στην Τουρκία και η καλύτερη φύλαξη των συνόρων που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Το Ποτάμι ζητάει τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά: Αν δεν κινηθούν γρήγορα,αποφασιστικά και με σοβαρότητα, η κατάσταση σε λίγο καιρό θα είναι εκτός ελέγχου».