Σαφής καθίσταται μετά και τις χθεσινές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να διατηρήσει «ζεστό» το φλερτ με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, παρά τις σχετικές διαψεύσεις μέσω «κύκλων».
Την ίδια ώρα πάντως ο Βασίλης Λεβέντης αρνούμενος ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα απαντά με πολιτική σπέκουλα, ισχυριζόμενος πως αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.
Στο Μέγαρο Μαξίμου βαδίζοντας προς τη στενωπό του Ασφαλιστικού και το δίμηνο «φωτιά» στις αρχές του 2016 διατηρούν… διαψεύδοντας το διαρκές «ζύγισμα» των πολιτικών συσχετισμών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, λόγω του πολιτικού κόστους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Το φλερτ ωστόσο με την Ένωση Κεντρώων έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στο εσωτερικό τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκτιμούν πως η διαρκής συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Βασίλη Λεβέντη βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης και «εξάγει» μία εικόνα αστάθειας.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι συμπαγής και θα διαβεί αλώβητη το Ρουβίκωνα του Ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων, αποδίδοντας τις χθεσινές δηλώσεις του μέντορα του Αλέξη Τσίπρα και υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη σε προσωπικές του θέσεις και πρωτοβουλίες που δεν εκφράζουν την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλαμπουράρης με συνέντευξή του στην Αυγή σημείωσε ότι ένας διάλογος με τον Βασίλη Λεβέντη θα μπορούσε να συμβάλει στην αναγκαία αλληλοκατανόηση, αποκλείοντας όμως κάθε σενάριο περί οικουμενικής[…] Ελπίζω να μην συνεχίσει να επιμένει σε οικουμενική κυβέρνηση – όποτε αυτό συνέβη, στέφθηκε με αποτυχία. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος».
«Ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας», απάντησε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι μια τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων, γιατί, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δήλωσε ακόμη ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γιατί ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη.
Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκλογή του κ. Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, έχει την υποστήριξη του Άδωνη και του Βορίδη, τους οποίους και χαρακτήρισε ακροδεξιά βαρίδια.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.
«Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο κ. Καμμένος διατηρεί σχέσεις με τον κύριο Καραμανλή, γιατί είχαν συνεργαστεί στην κυβέρνηση του, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις από τον κ. Καραμανλή προς τον κ Καμμένο», σχολίασε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ο κ. Λεβέντης θέλει να μπει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δεν τίθεται θέμα Οικουμενικής, πρόσθεσε η κ. Χρυσοβελώνη.