Για τις κινήσεις του ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ και τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μίλησε αναλυτικά σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δεύτερος του πρώτου γύρου, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «η διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου «μία ευχάριστη έκπληξη», υπενθυμίζοντας ότι μπήκε στη διαδικασία αυτή χωρίς συμμαχίες.

«Κατάφερα να κινητοποιήσω τον κόσμο για να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής και μίλησα το λόγο της αλήθειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι «είπα τολμηρά πράγματα που μπορεί να ενόχλησαν».

«Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 400.000 ανθρώπους που στήθηκαν στις ουρές παίρνοντας τη ΝΔ στα χέρια τους. Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής διαδικασίας είναι η ίδια η ΝΔ σε απάντηση όσων επιχείρησαν να την περιχαρακώσουν σε ένα στενό εκλογικό σώμα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, παραδέχθηκε ότι μπορεί να έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. «Εγώ δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Έτσι το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «δεν με ενόχλησε η παρέμβαση, αλλά εάν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα».

«Για εμένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος έχει μιλήσει τόσο με τον κ. Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά. «Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016» πρόσθεσε.

«Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ. Στο β’ γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν, αυτή είναι η άποψή μου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι θα κερδίσει τον πρωθυπουργό όταν οι δυο τους βρεθούν αντιμέτωποι στις κάλπες. «Ο Μητσοτάκης, επειδή με ρωτάτε, είναι ακριβώς το ανάποδο του Τσίπρα. Κακώς με χαρακτηρίζουν αντι-τσίπρα. Αλλά θα τον κερδίσω στις επόμενες εκλογές, δεν έχω καμιά αμφιβολία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τον κύριο Μεϊμαράκη τον εκτιμώ. Θα τον στηρίξω χωρίς ”αστερίσκους”. Η ιστορία με τα fax είναι ενδεικτικό ότι το κόμμα έχει μείνει πίσω. Με τον κύριο Γεωργιάδη είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν».

«Το μέλλον είναι μπροστά του. Το ποσοστό του δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα», σχολίασε για τον κύριο Τζιτζικώστα.

Τέλος, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στο Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν θα στηρίζω α λα κάρτ όταν η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει τα δικά της. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί», κατέληξε.