«Η Ελλάδα χάνει όλη της την επένδυση, υπάρχει διαρροή νέων ανθρώπων προς τις πιο πλούσιες χώρες, που έχει αντιστοιχία με τους πρόσφυγες, πρόσφυγες είναι και αυτοί, απλώς δεν τους πιέζει ο πόλεμος», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του «Ποταμιού», Γιώργος Γραμματικάκης, εξηγώντας την πρότασή του, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κηρύξουν για το θέμα της ανεργίας των νέων κατάσταση ανώτατου συναγερμού, αντίστοιχου με αυτόν που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Για την Ελλάδα, όπως είπε ο κ.Γραμματικάκης, επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στους νέους ξεπερνά το ποσοστό του 50%. «Εγώ, αν ήμουν σε μια άλλη χώρα, θα συγκλονιζόμουν», είπε, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «έχει μέγιστες ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση, όχι μόνο η Ελλάδα, που έχει και αυτή ευθύνες».

Ο ευρωβουλευτής του «Ποταμιού» εξέφρασε την απογοήτευσή του, γιατί «όλα τα σοβαρά θέματα περνάνε στα ψιλά», ενώ εκτίμησε ότι «αν ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, από τη στιγμή που άρχισε η κρίση, εμφανιζόταν ενωμένος μόνο γι’ αυτό το θέμα», θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα, «αν είχε έλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να πει: Τέτοια ποσοστά ανεργίας των νέων εμείς το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, “Το Ποτάμι”, δεν τα ανεχόμαστε».

«Ο,τι και να σχεδιάζει κανείς, όπως και να ολοκληρωθούν οι θεσμοί, αν δε γίνει κύριο πρόβλημα αυτό για την ΕΕ, τότε τα χρόνια θα περνάνε οι άνεργοι νέοι θα διογκώνονται και η απειλή θα αυξάνεται», είπε ο κ.Γραμματικάκης.

Ο ευρωβουλευτής, ευχήθηκε και για την επέτειο 110 χρόνων του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, λέγοντας πως «είναι απίστευτο και πάρα πολύ θετικό, μία εστία ενημέρωσης, όπως είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να ζει τόσα χρόνια, να αποδίδει, να είναι κοντά μας να το ακούμε, να μάχεται, να αναγνωρίζει, να καταγγέλλει, να επισημαίνει για 110 χρόνια»!