«Οι παλινωδίες και η διγλωσσία της κυβέρνησης είναι ανεπίτρεπτες. Ιδίως μάλιστα αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οφείλουμε να επενδύουμε και όχι να πειραματιζόμαστε, τόσο με τη Ναυτιλία, όσο και τον Τουρισμό», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και η τομεάρχης τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως αναφέρουν «αυτό συνέβη με την κρουαζιέρα, όπου με την υποτιθέμενη άρση του καμποτάζ και με τα «μεγαλόπνοα» σχέδια για αυτήν, όχι μόνο δεν προσελκύσαμε επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά – όπως καταδεικνύεται μέσα από επίσημα στοιχεία του European Cruise Council – μια πρωτόγνωρη πτώση για το 2010».

Όπως τονίζουν, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν διέκριναν και «μάλιστα κόμπαζαν για τη δήθεν αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού τους», ενώ όπως υποστηρίζουν οι τομεάρχες της ΝΔ «γνωρίσαμε τη διεθνή κατακραυγή στα πρόσφατα Ποσειδώνια».

«Είναι, λοιπόν, καιρός να αναθεωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση την πολιτική της και να πράξει το αυτονόητο. Είναι καιρός, τη στιγμή που τα έσοδα από την κρουαζιέρα αυξάνονται παγκοσμίως και ανέρχονται σε 34 δισ. ευρώ, να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Γι’ αυτά ακριβώς τα ζητήματα καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό», επισημαίνουν.