«Μέγκα ψέμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι κάτοχος 37 ακινήτων. «Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια» τόνισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κ. Σταθάκης, «εάν η Νέα Δημοκρατία δεν οικειοποιείτο αυτό το ψεύδος και δεν επιχειρούσε να το πολιτικοποιήσει», ενώ καταλόγισε σε δημοσιογράφους ότι «δεν διασταυρώνουν τα στοιχεία».
Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε, καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι ο ίδιος είναι κάτοχος τεσσάρων ακινήτων, τα τρία από κληρονομιά και ένα από κοινού με τη σύζυγό του.
«Η σύζυγός μου», είπε, «έχει περισσότερα από τριάντα αγροτεμάχια κληρονομιάς στα δικαστήρια στην ορεινή Κορινθία και στην ορεινή Αρκαδία, για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2004. Αυτή η διαμάχη ήταν ο λόγος που δεν τα δήλωσα το 2012, γιατί δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τα δηλώσω» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην πραγματική τους αξία, είπε ότι ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατ’ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά, είναι 37 ευρώ».
Σχολιάζοντας τα όσα ελέγχθηκαν «περί ηθικής και Αριστεράς», ο κ. Σταθάκης είπε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα και δεν έχουν βρει το παραμικρό, ούτε ένα ψεγάδι» και σημείωσε πως «είναι γνωστό ότι προέρχομαι από ευκατάστατη οικογένεια η οποία δραστηριοποιείται στη ναυτιλία 80 χρόνια». «Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις και για την οικογένειά μου και για μένα» προσέθεσε και καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «διολισθαίνει σε λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς που δεν έχουν καμία υπόσταση».
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι συνδυάζει τις αναδιανεμητικές μέριμνες της κυβέρνησης, τη σταθερότητα στην εκτέλεση και τη δυνατότητα να επιτευχθούν οι ήπιοι δημοσιονομικοί στόχοι οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, σημείωσε ότι η ύφεση τείνει να κλείσει κάτω από το 1%, ενώ η οικονομία μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο από το πρώτο εξάμηνο του 2016, αντί για το δεύτερο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου μετά από διαβούλευση με 120 θεσμικούς φορείς, που στοχεύει σε παραγωγικές δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που εντείνουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.