Την στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση επαναβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η κυρία Κλίντον εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Ελλάδας, ενώ ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα για την στήριξή τους και τις παρεμβάσεις τους στους Ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της χώρας μας.

Η Χίλαρι Κλίντον πρόσθεσε ότι κάποιες επώδυνες θυσίες θα είναι απαραίτητες και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω μεγάλη αισιοδοξία στην αντοχή και την ευφυΐα του ελληνικού λαού και είμαι εδώ για να δώσω ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης για την δύσκολη δουλειά που σας περιμένει».

Η Αμερικανίδα υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τόσο μέσω του ΝΑΤΟ όσο και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, η οποία, όπως είπε, εμπλουτίζει σημαντικά και τα δύο έθνη.

Ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για τις παρεμβάσεις του προς τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ και αναφέρθηκε στα 2,5 εκατομμύρια Αμερικανών ελληνικής καταγωγής, στις 5000 καθηγητών με ελληνικές ρίζες που διδάσκουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και στους 9 ελληνοαμερικανούς βουλευτές του Κογκρέσου.