«Με τον κ. Βορίδη είχα μια πολύ αρμονική συζήτηση πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Δεν συμφωνήσαμε, αλλά φίλοι ήμασταν, φίλοι είμαστε», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε κατόπιν τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέματα, όταν δεσμεύονταν προεκλογικά πως δεν θα μπει ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

«Τώρα κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι θα πρέπει να καταργήσει την επικουρική σύνταξη; Γιατί δεν το είπε προεκλογικά; Τι είναι ντροπαλός και δεν το έλεγε; Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, αμφιβάλω αν έχει υπάρξει άλλος τέτοιος απατεώνας στον δυτικό κόσμο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως είναι και ήπιος ο χαρακτηρισμός του.

«Εμείς ήμασταν εξαιρετικά ειλικρινείς σαν κυβέρνηση. Αν δείτε την καρτέλα του Ζαππείου θα δείτε ότι είχαμε υλοποιήσει τα μισά των δεσμεύσεων. Πήραμε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23 και το πήγαμε στο 13. Αυτοί τον πήρα από το 13 και τον πήγαν στο 23. Εμείς πήραμε την προκαταβολή του φόρου στο 80 και την πήγαμε στο 50, αυτοί την πήγαν στο 100», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ψευδή τη φράση που του χρεώνεται κατά τη θητεία του ως υπουργός Υγείας πως «δεν θα αφήσω τον Τόμσεν να μου κλέψει τη δόξα με τις απολύσεις».

«Εγώ δεν έκαναν απολύσεις στην Υγεία. Γιατί με κατηγορείτε;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσο γιατί υπερτερεί έναντι των άλλων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εγώ θα προσφέρω μια ενεργητικότητα κι ένα πάθος για να φύγει μια ώρα νωρίτερα ο Τσίπρας. Εγώ είμαι ολίγον πιο μαχητικός, από τους 4. Η μαχητικότητά μου είναι χρήσιμη για να κάνουμε αντιπολίτευση σε έναν πολιτικό απατεώνα».