Ο όρος, που όλοι στην Ευρώπη ξόρκιζαν τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι έχει πέσει πλέον στο τραπέζι και εξετάζεται σοβαρά.

Ο λόγος για την επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία – σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – τρομάζει χωρίς λόγο. «Δεν είναι η πραγματική χρεοκοπία», υπογράμμισε ο υπουργός Oικονομικών, αποδίδοντας τον όρο σε αξιολόγηση των τριών γνωστών οίκων, ανάλογα με το σχέδιο, που τελικά θα προκριθεί για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο βοήθειας, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να παράσχει εμπράγματες εγγυήσεις προκειμένου να πετύχει ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης.

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν, πάση θυσία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και προγραμματίζεται η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Όπως εξήγησε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος «τα θέματα αυτά θα εξετάσει ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται 36 σενάρια για τη συμμετοχή των ιδιωτών με στόχο την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, η οποία θα έχει παραδώσει πόρισμα έως το τέλος του μήνα».

Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο για καθυστέρηση των ευρω-αποφάσεων, σε σύγκριση με τις απαιτήσεις των αγορών, στις οποίες και επιτέθηκε, λέγοντας ότι χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να επιτίθενται στο ευρώ.