Την πίστη του ότι το Ποτάμι θα προσεγγίσει το ποσοστό 10% που έχει θέσει ως στόχο για τις επικείμενες εκλογές εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο STAR. «Η εκτίμησή μας είναι ότι στο τέλος θα προσεγγίσουμε τον εκλογικό στόχο μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Εάν πέσουνε τα ποσοστά μας σε αυτές τις εκλογές θα είναι σαν να έχει δοθεί άλλη μία λευκή κάρτα στα παλαιά κόμματα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι θα πει την ημέρα μετά τις εκλογές στον κόσμο, εφόσον το Ποτάμι θα είναι στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «το ελληνικό δημόσιο και οι θέσεις ευθύνης του να στελεχωθούν από άξιους και όχι από κομματικά παιδιά».

«Χρειάζεται απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κράτους και της γραφειοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, απευθύνοντας τα βέλη του σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Αυτό που ενδιαφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι να βάζουν στις θέσεις ευθύνης τους δικούς τους.Όχι άξιους» εξήγησε.

«Χρειαζόμαστε 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για τα επόμενα 10 χρόνια για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2008» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να είναι ο στόχος της οποίασδήποτε κυβέρνησης αναδειχθεί από τις κάλπες.