Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ωστόσο εξαπέλυσε και «βολές» κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική για τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για αθέτηση υποσχέσεων, ενώ επέκρινε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Επιπλέον, υπερασπίστηκε τη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι όσα πέτυχε χάθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς το πλαίσιο της οικονομίας, λόγω των έκτακτων εξελίξεων του Αυγούστου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Κόντρα Channel και πρόσθεσε πως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχε ζητήσει δύο ακόμη εβδομάδες για τις εκλογές. Επίσης συμπλήρωσε πως η κατάσταση στην οικονομία είναι χειρότερη από τον Ιανουάριο και τόνισε ότι αν είχε κλείσει τότε η αξιολόγηση, τώρα θα μπορούσε η χώρα να βγει στις αγορές.

«Σήμερα οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα στο ροζ συννεφάκι που τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας πριν τις εκλογές και αυτά που έκανε τους επτά μήνες. Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τώρα πάει να μας πάρει και τα κλειδιά από τα σπίτια, είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη και τώρα θα κάνει μειώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα για τα «περί επιστροφής στο παρελθόν και εκδικητικότητας» που ανέφερε στην ομιλία του στα Ιωάννινα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Οι πολίτες μας κρίνουν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συνεργάζεται και ότι θα είναι πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια. Ας τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω δώσει δείγματα σύνθεσης όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει. Αν φτιάξουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα λογικής και συμφωνήσουμε, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ψηφίσει, πρέπει να πετύχουμε μικρότερο ποσοστό ύφεσης. Αυτά είναι σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Ο κ. Μειμαράκης επανέλαβε πως η συμφωνία είναι του Τσίπρα και διευκρίνισε πως το κόμμα του την «ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». « Εάν κερδίσουμε τις εκλογές, θα συγκροτήσουμε ομάδα διαπραγμάτευσης. Εγώ δεν λέω ότι έχω μαγικές λύσεις ούτε ότι θα σκίσω το μνημόνιο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ένα κόμμα της αριστεράς μπορεί να συνεργαστεί με ένα της δεξιάς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; Για να του κάνει την βρώμικη δουλειά», αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «λαϊκό» του ύφος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι αυτός που είμαι εδώ και 30 χρόνια, που βρίσκομαι στα κοινά, όποιος με γουστάρει ας με ψηφίσει. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν είμαι δήθεν, δεν είμαι κομ ιλ φο, είμαι άνθρωπος που δουλεύει και έχω ένσημα. Ψώνιο δεν είμαι και δεν νομίζω ότι όλη η Ελλάδα ασχολείται με το τί θα κάνω αν χάσω τις εκλογές».

Ερωτηθείς για το όραμά του είπε ότι δεν θέλει να υποσχεθεί, αλλά δεσμεύεται ότι με συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, μπορούν να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα και οι επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι το μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο και εξήγησε ότι αν δεν αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και εφόσον δεν μειωθεί η αδήλωτη εργασία, δεν θα υπάρξει λύση.

Τέλος αναφέρθηκε και στις μέχρι τώρα μετρήσεις που δείχνουν ότι είναι δεύτερος, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι για όλους εκτός από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι κοιτάζουν τα ποιοτικά στοιχεία».