Τα όσα συνέβησαν στην διάσκεψη των Προέδρων και το πυρ ομαδόν κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχολίασε μιλώντας στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει τον δικό της τρόπο, ο οποίος κρίνεται. Είναι μια διαφορά στο πώς αντιλαμβάνεται κανείς το επείγον και την αναγκαιότητα. Προφανώς δημιουργούνται προβλήματα δυσλειτουργίας στο άμεσο επιτακτικό και επείγον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις τρικλοποδιές στις οποίες αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας η κ. Γεροβασίλη είπε ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό.

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί αν καταψηφιστεί το μνημόνιο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κ.Γεροβασίλη είπε ότι «δεν θα συμβεί κάτι διαφορετικό από ό,τι τις προηγούμενες φορές που συνέβησαν αυτά». Είπε ότι τα εσωκομματικά ζητήματα του κόμματος είναι υπαρκτά, κανείς δεν τα αρνείται, αλλά θα λυθούν συλλογικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εκτίμησε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα λάβει εν θερμώ αποφάσεις, καθώς προέχει η ψήφιση της συμφωνίας και το Eurogroup της Παρασκευής.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «εξαρτάται από το τι θα συμβεί Οκτώβριο-Νοέμβριο και τη συζήτηση για το χρέος» και ότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει «όποτε μπορούμε χωρίς να χάσουμε τον κύριο στόχο».