Σοβαρούς υπαινιγμούς για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα, άφησε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας ότι για τη Ν.Δ. ουδέποτε υπήρξε σχέδιο εξόδου από το ευρώ και ότι δεν μπορεί να είναι σοβαρό επιχείρημα ότι η χώρα δεν βγήκε από το ευρώ επειδή, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «δεν έφταναν τα συναλλαγματικά αποθέματα». «Γι’ αυτό αποδέχεται, τώρα, μια βαριά συμφωνία, για να αυξήσει τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για την Ευρωζώνη;» προσέθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ζήτησε τη διερεύνηση των ευθυνών του κ. Γ. Βαρουφάκη, οι οποίες δεν απέκλεισε να είναι πέρα από πολιτικές και ποινικές, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό. «Αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα μια απειρία, καλείται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και αυτό θα έπρεπε να το αξιολογήσει στις κάλπες ο ελληνικός λαός και να αξιοποιήσει την εμπειρία που υπήρχε»χαρακτηρίζοντας ως προφανώς επικίνδυνη την άγνοια σε τέτοιας κρισιμότητας ζητήματα, αλλά και την επιλογή των συνεργατών του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε προσκλητήριο στο σύνολο της «ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης» και έκανε λόγο για λύσης κοινής λογικής.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει πρόθυμος το κόμμα  να συμβάλλει όπου χρειάζεται προκειμένου οι συνομιλίες κυβέρνησης και δανειστών να οδηγηθούν σε αίσιο τέλος και, όπως ανέφερε η ΝΔ θα έβλεπε θετικά τη συμμετοχή της σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης: «Δε μας το ζητήσανε. Και αν μας το ζητήσουν, θα το σκεφτούμε θετικά… Η Νέα Δημοκρατία δε θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον», απάντησε, μεταξύ άλλων.

Για τις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης για μία ακόμη φορά ξόρκισε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο αποδίδει στη βούληση του πρωθυπουργού «να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του», ενώ στο τραπέζι, περισσότερο σαφώς από κάθε άλλη φορά, έβαλε το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από τη σημερινή Βουλή. «Πιστεύω ότι μπορεί να βρει λύσεις από την παρούσα Βουλή, εφόσον το ψάξει, εφόσον κινηθεί, εφόσον το θέλει», ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΝΔ, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.