Επεισοδιακά ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση των προαπαιτούμενων, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βρίσκεται στην έδρα του προέδρου. Η κα Κωνσταντοπούλου έθεσε την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθούνταν, στην ολομέλεια.

Έτσι, η πρόεδρος ζήτησε από τη Βουλή να αποφασίσει εάν η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως είχε αποφασιστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων ή θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς χρονικό όριο.

Όπως εξήγησε η ίδια, είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και διαπίστωσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα τόσο αυστηρού χρονικού ορίου».

Έτσι η κα Κωνσταντοπούλου προχώρησε στην ψηφοφορία. Σύσσωμη σχεδόν η αίθουσα σήκωσε το χέρι.

Αρκετοί βουλευτές αποδοκίμασαν την πρόεδρο, με την Άννα Καραμανλή της Νέας Δημοκρατίας, να φωνάζει «άιντε», ενώ ακούστηκαν και γέλια. «Ποια είναι η κυρία που φωνάζει άιντε», ρώτησε η πρόεδρος της Βουλής κι όταν διαπίστωσε για ποιον επρόκειτο είπε: «Η ψηφοφορία γίνεται με ανάταση του χεριού και όχι με φωνασκίες».

Κατόπιν, η πρόεδρος ζήτησε να σηκώσουν το χέρι τους όσοι ψηφίζουν υπέρ του να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ομιλητών αργότερα.Σύμφωνα με το Mega, μόλις 3 ήταν οι βουλευτές που σήκωσαν το χέρι τους, μεταξύ των οποίων η κα Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Έτσι αποχώρησε από την έδρα, εν μέσω αποδοκιμασιών, αφήνοντας τον κ. Μητρόπουλο να αναλάβει χρέη προέδρου. «Θα ήθελα να ευχηθώ αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο», είπε η ίδια.