Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι πέταξαν μια ευκαιρία σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την ιδέα της οποίας είναι υποστηρικτής.

Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός του είπα: «Μπορείς να γράψεις ιστορία και να παραιτηθείς. Μου άφησε να εννοηθεί ότι και αυτό το συζητούσε. Όμως δεν το έπραξε».

Όσο για τον Α. Σαμαρά, ο Γ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι έπρεπε να είχε αδράξει την ευκαιρία και να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου.

«Παίξατε το μέλλον της Ελλάδας κορόνα γράμματα με μία τηλεκάρτα. Όλο το μέλλον της Ελλάδας σε τρία τηλεφωνήματα;», είπε ο Γ.Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε «να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της τρόικας». Και απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της ΝΔ ρωτώντας εάν θα ψήφιζαν κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στους μετανάστες, τους χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» «Εγώ τα έλεγα και με λέγατε φασίστα και τώρα το λένε όλοι. Ποιος όμως τους άνοιξε το δρόμο για να έρθουν;» είπε, «δείχνοντας» τον Α. Σαμαρά.

Αν βαθμολογούσα τις προθέσεις θα παίρνατε άριστα, αλλά επειδή βαθμολογείται το αποτέλεσμα, κοπήκατε. Εφόσον δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ψήφο από τους 160 βουλευτές σας μην προσπαθείτε να την εξασφαλίσετε από εμάς.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εκλογών και μη αυτοδυναμίας, δεν θα κάνει κυβέρνηση με κανέναν που θα ζητήσει τη συνεργασία του. «Η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα. Η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει με τους σώφρονες» κατέληξε.