«Στιγμή ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση της περασμένης Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου στη δευτερολογία του και κατηγόρησε τον Α.Σαμαρά ότι δεν είχε τη διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας και ότι τορπίλισε μια ευκαιρία να «αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα». «Έκανα προσωπική υπέρβαση την Τετάρτη. Όχι για να παραιτηθώ και να φυγομαχήσω, αλλά για να πω σε όλους ‘’ελάτε να δώσουμε τη μάχη μαζί’’» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να παραδεχθεί την αποτυχία του «Ζαππείου 2». «Λέτε ότι για την απόρριψη του προγράμματός σας, δεν φταίει κανείς άλλος από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Όταν οι Ευρωπαίοι το απορρίπτουν φταίει το ΠΑΣΟΚ; Παραδεχθείτε το. Το πρόγραμμά σας είναι αναξιόπιστο και υπάρχει για να χαϊδεύει αυτιά για ψηφοθηρικούς λόγους» είπε και πρόσθεσε: «αυτά που λέτε θα φουσκώσουν τα ελλείμματα και θα βρεθούμε ξανά μπροστά στη χρεοκοπία».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ και τις συναντήσεις του επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Γυρίσατε χωρίς φανέλα, ξεγυμνωμένος από την ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών του και του μνημονίου. «Αυτό το μνημόνιο το διαπραγματευόμαστε κάθε μέρα με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Πετύχαμε την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου. Εμείς την κάναμε αυτή τη διαπραγμάτευση. Ή μάλλον την πέτυχε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, που, ναι, πιάνουν τόπο» είπε.
«Αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σηκώσει το βάρος των αλλαγών. Όσοι πιστοί, ανοιχτές οι αγκάλες. Όχι άλλα μικροπολιτικά παιχνίδια» είπε κλείνοντας ο Γ. Παπανδρέου.