Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συναντάται αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας και το ενδεχόμενο μίας ρήξης με την Ευρώπη μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, εξέφρασε τη λύπη του που η συνάντηση αυτή γίνεται υπό «τις σημερινές δραματικές συνθήκες», επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη» – κάτι που, όπως είπε, « θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών και για την ασφάλεια της χώρας, ειδικά με όσα γίνονται στην γειτονιά μας».

ο κ. Σαμαράς τόνισε στον κ. Παυλόπουλο, πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ, κάτι που αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή για εμάς», την οποία και υποστηρίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως είπε. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να την αμφισβητήσει και να τη βάλει σε κίνδυνο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Αναγνωρίζω την αφοσίωσή σας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», σημείωσε από τη μεριά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος και εμφανίστηκε βέβαιος πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει αυτό που του αναλογεί «προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της χώρας στην Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να «να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης, γιατί αυτά τα δύο πράγματα πάνε μαζί».

«Σε ό,τι με αφορά θα γίνω λίγο κουραστικός, αλλά πρέπει να γίνω. Και η πλειοψηφία που με εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή, μου επιβάλουν να διασφαλίσω -στο πλαίσιο και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου- αυτήν την πορεία και να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω», είπε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά.