Για την επίθεση σε βάρος δημοτικών αστυνομικών που πραγματοποιούσαν επιχείρηση περιορισμού του παραεμπορίου μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας πως καταδικάζει τη συγκεκριμένη πράξη.

Η επίθεση στην οποία αναφέρθηκε σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας σε αλλοδαπούς μικροπωλητές στον πεζόδρομο επί της οδού Πανεπιστημίου. Οι δύο άντρες,  ο ένας δημοτικός αστυνομικός και ο άλλος ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ στα υπηρεσιακά  οχήματα που χρησιμοποιούσαν   προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Γ. Καμίνης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου της δημοτικής αρχής η οποία σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας εντείνει τις προσπάθειες για την πάταξη του παραεμπορίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους ότι η πόλη ούτε αντέχει, ούτε ανέχεται εστίες ανομίας και παραβατικότητας. Η δημοτική αρχή έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικό έργο στον τομέα της πάταξης του παραεμπορίου και θα εντείνει τις προσπάθειες, όπου χρειάζεται, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας».