Ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με επιστολή του στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε αλλαγή στη στάση του σχετικά με το “all inclusive”.

Συγκεκριμένα λέει: «στη πρόταση που διατύπωσα προς τη συνάδελφο μου κ. Κατσέλη αναφέρω τη δυνατότητα – και όχι υποχρέωση- που θα έχουν οι επενδυτές, να υπαχθούν σε καθεστώς λειτουργίας χωρίς το σύστημα για μια πενταετία, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο 3% επιπλέον μοριοδότηση». Καταλήγει λέγοντας ότι θεωρεί το “all inclusive” «απαραίτητο για την επιβίωση του ελληνικού τουρισμού έναντι του ανταγωνισμού».

Σημειώνεται ότι υπέρ της πρότασης τάσσεται με σημερινή ανακοίνωση η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων. Η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ λέει ότι «πρέπει να υπάρχει διάχυση του τουριστικού εισοδήματος όσο δυνατόν ευρύτερα, ώστε να υπάρχει και πέριξ του καλού ξενοδοχείου ανάπτυξη. Ο επισκέπτης πρέπει να έχει την δυνατότητα της επιλογής για το εισόδημα που θα καταναλώσει, εντός ή εκτός ξενοδοχείου. Και αυτή η επιλογή φαλκιδεύεται, με την τακτική του all inclusive».

Τέλος υπενθυμίζεται ότι κατά της πρότασης του Γ. Νικητιάδη τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων.