Μετά τις θυελλώδεις και μαραθώνιες συνεδριάσεις του Κοινοβουλευτικού τομέα Έργου και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σειρά παίρνει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και η συνεδρίαση γίνεται υπό τη σκιά της προειδοποίησης της τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Απόψε αναμένεται, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, να κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή και την Τρίτη θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή.

Η ψήφισή του υπολογίζεται στις 28 Ιουνίου.

Νωρίτερα, γύρω στις 20 Ιουνίου αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου, καθώς η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, η οποία αναμένεται στις 15 Ιουλίου.

Στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιλαμβάνονται τα βασικά μέτρα για το 2011, η δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις.