«Θέμα καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου δεν τίθεται για εμένα. Δεν αμφισβητώ την κυβέρνηση», δηλώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑfm. «Στηρίζω όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού. Για ορισμένες από αυτές, όμως, που έχει κάνει η κυβέρνηση, θα ήθελα από τον κ. Παπακωνσταντίνου κάποιες εξηγήσεις», προσθέτει η κ. Γιαννακά, η οποία είναι μεταξύ των βουλευτών που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Στην επιστολή τίθενται ορισμένα θέματα αυτονόητα, για τα οποία έχουμε αποφασίσει», σημείωσε και ο Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος τόνισε επίσης πως το μεσοπρόθεσμο σχέδιο «είναι σαφές και από την αρχή ήταν για εμάς καθαρό πως δεν θα πάει με τη μορφή του κατεπείγοντος. Θα πάει με την κανονική διαδικασία των δύο συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής»

Για το ενδεχόμενο να το καταψηφίσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Έξαρχος εκτίμησε πως «μέχρι τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτήν την προσπάθεια εξόδου από την κρίση πρέπει να συνεχίσουμε και να συνεχίσουμε και τη διαδικασία εσωτερικού διαλόγου. Αυτό θα κάνουμε και τις επόμενες μέρες, κάνοντας σαφές ότι αυτήν την περίοδο η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές»

«Δεν είμαστε φράξια», δήλωσε η επίσης υπογράφουσα Σοφία Μερεντίτη. «Εμείς υπογράψαμε ένα κείμενο με μοχλό την αγωνία και το βάρος των ευθυνών σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε», είπε, διαψεύδοντας πως οι 16 βουλευτές έχουν στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση: «Όχι βέβαια. Ποιος το είπε αυτό; Όσον με αφορά, σας απαντώ όχι»