«Υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που προπηλακίζουν και πετούν πέτρες», δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κομμάτων της αριστεράς αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων».
Το θέμα πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς, πρόσθεσε ο Α. Λοβέρδος και συμπλήρωσε: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν γίνεται άλλο αυτοί οι τραμπούκοι που είναι γνωστοί στη σύγχρονη ιστορία, να στρέφονται τελικά εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας κατευθυνόμενοι».
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ και του Χαράλαμπου Χαραλάμπους ο οποίος αφού καταδίκασε με τη σειρά του τα γεγονότα χαρακτήρισε απαράδεκτα τα υπονοούμενα του υπουργού Υγείας.
Επιχείρησε μάλιστα να ανταποδώσει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή και τους μηχανισμούς τους, είναι αυτοί που υποθάλπουν τέτοια γεγονότα.
«Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα επεισόδια αλλά και τα καταδικάζει απερίφραστα. Είναι απαράδεκτα τα υπονοούμενα, αν έχει στοιχεία ο υπουργός να τα αναφέρει» κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.
Η αντιπαράθεση όμως συνεχίστηκε, με τον κ. Λοβέρδο διερωτώμενο αν η καταδίκη των γεγονότων αφορά και το ΠΑΜΕ, για να λάβει την απάντηση από το βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου ότι «είστε προβοκάτορας και αυτές είναι ασκήσεις πολιτικής προβοκάτορα».
Πάντως και ο Θ. Γιαννόπουλος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά βουλευτών σχολιάζοντας ότι «μια κατάσταση που κλιμακώνεται από διάφορες ομάδες που ξέρουμε πολιτικά που ανήκουν, θα πρέπει να καταλάβουν και οι συνάδερφοι ότι δεν πρέπει να την πατρονάρουν».
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σχολίασε ότι εκτός από αγανακτισμένους πολίτες υπάρχουν και αγανακτισμένοι πολιτικοί και μίλησε ξεκάθαρα για «κοινοβουλευτικό κόμμα που θέλει την αναρχία και προσφέρει κομματικό μανδύα σε κινήσεις όπως την προχθεσινή κατά της Βουλής».
Τα επεισόδια καταδίκασαν από την πλευρά τους η Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο Θανάσης Λεβέντης από τη Δημοκρατική Αριστερά.