Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς με ομιλία του στην Κρήτη, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε κατ αρχήν ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και επανέφερε δραματικά το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου «είτε κάνουν είτε δεν κάνουν εκλογές» όπως χαρακτηριστικά είπε. Οξύτατη ήταν η επίθεση του Α. Σαμαρά κατά του Γ. Καρατζαφέρη τον οποίο ουσιαστικά χαρακτήρισε «λαγό εκλογών».

«Και δεν είναι μόνοι τους-είπε χαρακτηριστικά- έχουν και τους “λαγούς” τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές.
Απειλούν; Ε όχι ακριβώς. Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν.

Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; – μπορεί να το ξαναθυμηθούν. Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε!

Εμείς πάντως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα: Αν αποφασίσουν εκλογές, καλοδεχούμενες! Να το ξέρουν, όμως: εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους: Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος;

Ας γνωρίζουν ότι εμείς Επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές. Τους όρους του Μνημονίου θα τους αλλάξουμε! Δεν τους αντέχει η Οικονομία. Ούτε η κοινωνία.

Ας το καταλάβουν, δεν παγιδεύουν εμάς, εκτίθενται εκείνοι. Εκτίθενται απέναντι στο λαό που ακούει ότι τώρα Διαρρέουν ότι θα φορολογήσουν όσους βγάζουν πάνω από 500 ευρώ το μήνα! Σε αυτό θέλουν να συναινέσουμε. Ε λοιπόν, ούτε να το σκέφτονται.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στο Μνημόνιο Και προτείνει διαφορετική διέξοδο. Δεν αντιστέκεται καταγγέλλοντας εκ του ασφαλούς. Αντιστέκεται και προωθεί άλλο δρόμο. Γιατί εμείς βλέπουμε την Οικονομική παράλυση που ήδη υπάρχει Και την κοινωνική έκρηξη που έρχεται».