Θεαματική επιστροφή ετοιμάζει ο πρωθυπουργός στην κοινωνία, η οποία προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο και στην επερχόμενη ΔΕΘ. Τα μηνύματα που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ αρνητικά για το έργο της κυβέρνησης αλλά και για τους υπουργούς.

Η εικόνα του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου του δυνατού χαρτιού της κυβέρνησης έχει πληγεί και οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική του μνημονίου, θα τελείωνε το βίο της το ερχόμενο φθινόπωρο…

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΑΞΙΑ» ο στενός πρωθυπουργός Χάρης Παμπούκης κατ’ εντολή του Γιώργου Παπανδρέου έστειλε υπόμνημα στους υπουργούς με το οποίο τους ζητούσε να στείλουν προτάσεις μέσα στο καλοκαίρι με αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα. Στόχος είναι τα μέτρα αυτά να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τόσο στην οικονομία όσο και στο ασφαλιστικό και εργασιακό.

Το υπόμνημα Παμπούκη έχει δημιουργήσει ατμόσφαιρα για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι δομικές αλλαγές πέρα από αυτές των προσώπων καταδεικνύουν και το ενδιαφέρον να «τρέξει» το θέμα της ανάπτυξης μετά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί.