Για «ξαναζεσταμένες εξαγγελίες» από ήδη ψηφισμένους νόμους κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών Ι. Βρούτσης σχολιάζοντας το σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο κ. Βρούτσης στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι : «Μετά από 20 μήνες και 10 σχετικά με τη φορολογία νομοσχέδια, η τραγική οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης, την αναγκάζει σε μια διαρκή “μάχη επικοινωνίας” με όπλο την προσφυγή για πολλοστή φορά στη «μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η κυβέρνηση παραδέχεται με μεγάλη καθυστέρηση, ότι για όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα και σήμερα κάτω από το βάρος των οικονομικών εξελίξεων, προσπαθεί με “ξαναζεσταμένες εξαγγελίες” να μετριάσει το δυσμενές για αυτήν πολιτικό κλίμα.»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της ΝΔ η κυβέρνηση ζητά μια νέα «παράταση χρόνου». Παράλληλα κατηγόρησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν έκανε αυτοκριτική για τον εκτροχιασμό των εσόδων.

«Για τη Ν.Δ., η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι μια διαρκής και διαχρονική προσπάθεια που δεν επιτυγχάνεται με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Αντίθετα, απ’ ό,τι κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, απαιτεί:

– Ένα απλό, σταθερό και όχι ένα πολυδαίδαλο και συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα

– Ένα φορολογικό πλαίσιο, που να μην αφήνει στο απυρόβλητο το παρεμπόριο και να μην ενοχοποιεί διαρκώς τις νόμιμες επιχειρήσεις

– Έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό απαλλαγμένο από κάθε αναξιοκρατική και κομματική μεταχείριση

– Την άμεση επιστροφή των οφειλόμενων φόρων στις επιχειρήσεις

– Την πλήρη μηχανογράφηση και ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών

– Ένα φορολογικό περιβάλλον, ευνοϊκό για την επιχειρηματικότητα που θα προσελκύει επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια σε φόρους

– Μια φορολογική πολιτική, η οποία θα αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και δεν θα λειτουργεί μόνο, ως καθαρά εισπρακτικό μέσο».