Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών κρατών του Νότου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα στις 5 π.μ. έως τις 5 π.μ. της Μεγάλης Πέπτης όλοι οι τεχνικοί που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Στις 10:00 περιήγηση του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Γ. Ζησιμάτου με τουριστικό τρένο από το terminal των κρουαζιεροπλοίων έως το τέλος της διαδρομής που αυτό ακολουθεί, προκειμένου να δει από κοντά ο δήμαρχος την πρώτη εικόνα της πόλης που αντικρίζουν οι επιβαίνοντες στο τρένο τουρίστες και επισκέπτες, ώστε αυτή να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να βελτιωθεί με τις απαραίτητες από πλευράς Δήμου παρεμβάσεις.

Στις 10:15 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου δοξολογία για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου, Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, διοργανώνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Στη Θεσσαλονίκη η δοξολογία θα γίνει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Στις 11:00 στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών συζήτηση με θέμα: «Η έννοια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και η ελληνική εξωτερική πολιτική». Τη συζήτηση διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Ομιλητές: Χρήστος Ροζάκης, ομότιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τ. υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υφυπουργός Εξωτερικών, Αγγελος Συρίγος, δικηγόρος, επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος (Η Καθημερινή). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στις 12:00 στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, με θέμα: «Πορεία Τουρισμού 2011, Εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτιμό και Μαύρη Εργασία».

Στις 15:00 στον Πολυχώρο «Απόλλων» συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.