Με τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας συναντώνται σήμερα στις 9 το πρωί οι πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών της χώρας. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η λειτουργία των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» και θέματα που αφορούν τους γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
 
Θα ακολουθήσει στις 10:30 σύσκεψη για την αναβάθμιση και ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν η αρμόδια υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων (ΟΣΚ, ΚΑΠΕ, ΕΑΙΤΥ).

Στις 11:30 στην Κεντρική Ενωση Δήμων Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης.

Στις 13:00 στο υπουργείο Υποδομών συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα της νέας έρευνας «Βαρόμετρο ΕΒΕΘ». Πρόκειται για την τακτική εξαμηνιαία έρευνα που εκπονεί το ΕΒΕΘ σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά τα πρότυπα του Ευρωβαρομέτρου.

Επίσης στις 13:00 στην αίθουσα Α’ του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» του διεθνούς συνεδριακού κέντρου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 14:00  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τους εκπροσώπους των φορέων του «Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο».

Την ίδια ώρα συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και του υφυπουργού, Μανώλη Οθωνα, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’. Θα υπογραφεί «Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας» με στόχο την προστασία της ζωής και την ουσιαστική δράση για κοινωνική προσφορά.

Στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος (έξοδος μετρό) συγκέντρωση και πικετοφορία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κατά των πυρηνικών. Στις 20:30 πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «STOP τώρα στα πυρηνικά».

Στις 19:00 στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών), εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα: «Ούτε ένα κυβικό τσιμέντο στο πάρκο (πρώην αεροδρόμιο) του Ελληνικού;»