Με το βλέμμα στραμμένο στην 15η Απριλίου οπότε και θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή τα συμπληρωματικά μέτρα για το έλλειμμα του 2010, το Σχέδιο Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως το Σχέδιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής o πρωθυπουργός συνεχίζει σήμερα τις συσκέψεις με υπουργούς κρίσιμων τομέων παρουσία πάντα του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όμως το πρόβλημα για τον Γ. Παπανδρέου δεν είναι πλέον μόνο ο σχεδιασμός και η κατάρτιση των παραπάνω κρίσιμων προγραμμάτων αλλά και το πώς αυτά θα γίνουν αποδεκτά από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Οι υπόγειες μέχρι τώρα διαφωνίες και γκρίνιες έρχονται στην επιφάνεια, δημοσιοποιούνται και δημιουργούν απίστευτη ένταση και στο υπουργικό συμβούλιο και την κοινοβουλευτική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Π. Οικονόμου ζήτησε ευθέως, καταγγελία του μνημονίου. Το όλο κλίμα έχει αναζωπυρώσει την συζήτηση περί ανασχηματισμού, αν και όλα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να λυθεί με ανασχηματισμούς επικοινωνιακού τύπου.

Κι αυτά ενώ οι εκπρόσωποι της τρόικα φτάνουν και πάλι στην Αθήνα απαιτώντας τα μέτρα που ζήτησαν στην προηγούμενη επίσκεψη προκειμένου να ενεργοποιήσουν τις διαδικασίες για την καταβολή της δόσης του Μαΐου.