Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών – Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από 14 Ευρωβουλευτές – Μελη της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων) έχει στις 9 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Στο επίκεντρο πρώτης προτεραιότητας – κοινού ενδιαφέροντος θέματα και ιδιαίτερα, όσον αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες κράτησης και το Άσυλο.

Την ίδια ώρα αρχίζει ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Η ελληνική γεωργία καινοτομεί». Στις 13:00 θα μιλήσει στην ημερίδα ο πρωθυπουργός.

Στις 10:00 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θα έχουν στη Βουλή συνάντηση με τους ευρωβουλευτές-μέλη της Ομάδας «Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει την τρέχουσα εβδομάδα στην Αθήνα.

Στις 10:30 αρχίζουν συσκέψεις στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για θέματα Κράτους και Θεσμών, αλλά και Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Στην πρώτη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Χ. Καστανίδης. Στις συσκέψεις στις 15:30 το μεσημέρι θα συμμετέχουν επίσης οι Ευ. Βενιζέλος, Δ. Δρούτσας, Χρ.
Παπουτσής, Π. Μπεγλίτης και Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Στις 11:00 επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στις 12:00 ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ενημερώνει τους διπλωματικούς συντάκτες.
 
Στις 12:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και μία ώρα αργότερα θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου η Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και οι νεοπροαχθέντες Αντιστράτηγοι και αντίστοιχοι των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 18:00 αρχίζει το τακτικο συνεδρίο του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τις εργασίες θα ανοίξει ο Φώτης Κουβέλης. Στο συνέδριο έχουν κληθεί να χαιρετίσουν εκπρόσωποι κομμάτων ενώ στη λήξη θα εκλεγεί Πρόεδρος, Πολιτική Επιτροπή και Εξελεγκτική Επιτροπή.

Την ίδια ώρα η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς παρουσιάζει την ευρωπαϊκή έρευνα με αντικείμενο: Καθεστώς Παραγραφής Αδικημάτων σε Ελλάδα & Ευρώπη.