Την υστέρηση στα έσοδα αναγνώρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, εξηγώντας πως ήταν μικρότερες του αναμενόμενου οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και από το φόρο εισοδήματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός απέδωσε την υστέρηση των εσόδων και στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 υπήρξε βαθύτερη ύφεση από αυτήν που περίμενε η κυβέρνηση.

Επισήμανε επίσης ότι θα μπει σε νέα φάση η λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Για τις ΔΕΚΟ ο κ. Σαχινίδης είπε πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγραφή των επιδόσεων και υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το υπουργείο έχει ευθύνη να βελτιώσει τη λειτουργία του για καλύτερα αποτελέσματα, είπε.

Σχετικά με τα όποια νέα μέτρα ληφθούν, ο υφυπουργός τόνισε πως δεν μπορεί να αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές.

Ο κ. Σαχινίδης προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης έως τον Ιούνιο για την παρουσίαση των στρεβλώσεων στους μισθούς του δημοσίου υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι οι άνθρωποι με τα ίδια προσόντα να έχουν τον ίδιο μισθό. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογούνται και όποιοι δεν πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί θα απομακρύνονται, πρόσθεσε.

Στόχος είναι η μείωση των δαπανών στο δημόσιο ώστε η κυβέρνηση –όπως είπε- να πετύχει την ανατροπή που θα της επιτρέψει να βρεθεί εντός στόχων.