Σε διάψευση των δηλώσεων Λοβέρδου ότι υπάρχει συμφωνία των συνδικάτων με τους εργοδοτικούς φορείς για το θεσμό της διαιτησίας, προχώρησε την Παρασκευή με ανακοίνωσή η ΓΣΕΕ σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε πει ότι η διαιτησία θα καθοριστεί με Προεδρικό διάταγμα λέγοντας ότι έχει επέλθει συμφωνία με τους κοινωνικούς φορείς, ελπίζοντας μάλλον να γίνει αυτό μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Σημειώνεται επίσης ότι στο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε χθες είχε αφαιρεθεί το συγκεκριμένο άρθρο.

Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, η ΓΣΕΕ, τονίζει ότι «Ουδέποτε επήλθε συμφωνία της Συνομοσπονδίας με τους Εργοδοτικούς φορείς για το θέμα της διαιτησίας. Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να αποσύρει το σχετικό άρθρο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με κατάληξη σε κοινή θέση των Κοινωνικών Εταίρων».

«Η ΓΣΕΕ συμφώνησε στην απόσυρση (και όχι στο περιεχόμενο) του συγκεκριμένου άρθρου, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για συμφωνία στη διαπραγμάτευση μεταξύ των Κοινωνικών φορέων για την ΕΓΣΣΕ που είναι σε εξέλιξη λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ILO, για τη διαιτησία».