Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και ο εκλογικός νόμος δεν θα αλλάξει. Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη στο Newsbeast δεν αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε παρερμηνεία. Υπάρχουν όμως αρκετά περιθώρια για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και να υποχωρήσει η ακρίβεια που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία. «Θέλουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καλύτερες δουλειές για όλους, δηλαδή, για τους νέους ανθρώπους, για αυτούς οι οποίοι είναι στην ηλικία των 40-50 και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους το πέρασαν σε κρίσεις και για τους μεγαλύτερους, αυτών που θέλουν να ολοκληρώσουν την καριέρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όσα στερήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, όσους φόρους πλήρωσαν παραπάνω, πρέπει σταδιακά και νοικοκυρεμένα να τα πάρουν πίσω» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης παραχώρησε μια αναλυτική συνέντευξη, απαντώντας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ξεκινήσαμε από τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου αλλά και τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ρωτήθηκε για την ακρίβεια, τον ΦΠΑ που δεν μειώνεται, για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών. Εσωκομματικά και ελληνοτουρκικά πήραν σημαντικό χρόνο της συνέντευξης, όπως και οι κινήσεις δεξιότερα της Δεξιάς, μαζί με τη woke κουλτούρα και τη woke ατζέντα.

Δείτε τη συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης

-Τι σηματοδοτούν τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης: «Είναι το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου κοροϊδίας, ίσως της μεγαλύτερης από τις πολλές που έχουν βιώσει οι πολίτες και είναι ο βασικός λόγος, ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση, μεγάλο μέρος της κοινωνίας και το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για θριαμβολογίες το γεγονός ότι τελείωσε ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε τελειώσει αρκετά χρόνια νωρίτερα».

-Πώς θα υποχωρήσει η ακρίβεια: «Τι κάνουμε; Δύο πράγματα: το ένα είναι δουλειές με απλά λόγια και το άλλο είναι μία οικονομική πολιτική, η οποία κυρίως βασίζεται σε φοροελαφρύνσεις. Γιατί οι δουλειές είναι το πιο σημαντικό; Έχουμε δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας. Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, να μπορέσεις να χρηματοδοτήσεις επιδόματα, μειώσεις φόρων, περισσότερα για την Υγεία, 74% δίνουμε παραπάνω από το ’19, είναι να μεγαλώσεις την πίτα. Η πίτα πώς μεγαλώνει; Η πίτα μεγαλώνει με το να φέρεις επιχειρήσεις ή τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να τις στηρίξεις μέσα από την ψηφιακή αναβάθμιση, μέσα από τις μειώσεις φόρων και να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους. Άρα, περισσότεροι άνθρωποι να βρουν δουλειά, άρα περισσότεροι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους, όχι αυξημένους, από τη δουλειά που βρήκαν και από τη σταδιακή αύξηση των μισθών τους, ούτως ώστε το κράτος να έχει περισσότερα έσοδα, χωρίς να αυξάνει φόρους, και να μπορεί να τα αναδιανείμει».

-Τι κάνει για τη μεσαία τάξη η κυβέρνηση: «Για να στηρίξεις τη μεσαία τάξη, χρειάζεται, χωρίς να παίρνεις λεφτά από εκεί που δεν υπάρχουν, χωρίς να χρεώνεις επόμενες γενιές, να αρχίσεις να τους απαλλάσσεις από βάρη. Θέλουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καλύτερες δουλειές για όλους, δηλαδή, για τους νέους ανθρώπους, για αυτούς οι οποίοι είναι στην ηλικία των 40-50 και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους το πέρασαν σε κρίσεις και για τους μεγαλύτερους, αυτών που θέλουν να ολοκληρώσουν την καριέρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσα στερήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, όσους φόρους πλήρωσαν παραπάνω, πρέπει σταδιακά και νοικοκυρεμένα να τα πάρουν πίσω».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε στον διευθυντή σύνταξης του Newsbeast Βίκτωρα Μοντζέλλι

-Φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών: «Δεν αποκλείουμε τίποτα. Όλα τα εργαλεία είναι στη διάθεσή μας. Δεν υπάρχει καμία απόφαση. Έχουμε φτάσει, όμως, σε ένα σημείο που κάποιες χρεώσεις δεν βγάζουν νόημα. Και όταν μιλάμε για αυξημένο κόστος ζωής για τους πολίτες, δεν αναφερόμαστε μόνο στο σούπερ μάρκετ ή στο στεγαστικό, αλλά αναφερόμαστε και σε κάποιες χρεώσεις οι οποίες δεν έχουν λογική. Ο στόχος μας δεν είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική, η οποία να εκδικηθεί την οικονομία».

-Woke ατζέντα: «Θέλω να θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός είχε πει ότι είμαστε κατά της τυραννίας της πλειοψηφίας. Και ήρθε έναν χρόνο μετά και είπε ότι είμαστε κατά της τυραννίας της μειοψηφίας. Και κάποιοι αυτό το θεώρησαν κωλοτούμπα. Δηλαδή, έπρεπε να είναι υπέρ κάποιας τυραννίας ένας δημοκράτης πρωθυπουργός, για να είναι κάποιοι ευχαριστημένοι; Ούτε πρέπει να επιστρέψουμε στο ένα άκρο, που κάποιοι συμπολίτες μας, συνάνθρωποί μας ήταν δακτυλοδεικτούμενοι επειδή είχαν έναν συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό ή κάποιοι τους κορόιδευαν ή για την εμφάνισή τους ή για οτιδήποτε άλλο. Δεν θα φτάσουμε, όμως, και στο άλλο άκρο της υπερβολής. Τα φύλα είναι δύο, τελεία και παύλα. Και όλες αυτές οι ακρότητες και οι υπερβολές που ακούστηκαν σε πολλές άλλες χώρες, στην Ελλάδα δεν είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ούτε κωλοτούμπα, ούτε μεταστροφή, ούτε ό,τι θέλετε να πείτε. Είναι συνέπεια και είναι και μία ισορροπημένη πολιτική».

-Ελληνοτουρκικά και εθνική κυριαρχία: «Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί τη διαχρονική εθνική θέση. Με την Τουρκία μάς χωρίζει μόνο μία διαφορά: ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και καμία άλλη διαφορά, ούτε πρόκειται να συζητήσουμε, ούτε πρόκειται να δεχθούμε να συζητηθούν άλλες ατζέντες. Τελεία και παύλα».

-Έχει πολιτικό κεφάλαιο να αξιοποιήσει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας; «Έχω μάθει σε αυτά τα λίγα -σχετικά με άλλους- χρόνια στην πολιτική, ούτως ή άλλως δεν ξεκίνησα για πολιτικός, προέκυψε όλο αυτό, να μην υποτιμώ, αλλά και να μην υπερτιμώ κανέναν και ειδικά πολιτικό αντίπαλο, ούτε να απαξιώνω. Η ιστορία θα το δείξει και δεν είναι ότι αποφεύγω να απαντήσω. Σίγουρα η πολιτική, την οποία εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας, που δεν έχει καμία σχέση με όσα έλεγε βέβαια και προεκλογικά, ήταν ιδιαιτέρως επιζήμια για τη χώρα».

  • Ευχαριστούμε την Παλιά Αγορά -Φιλοθέη, Κεχαγιά 26- για τη φιλοξενία.