Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Θύμιος Γεωργόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντής Οικονομικών του κόμματος επί σειρά ετών. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΕΡΤΝews: «Το Σάββατο όπου έγινε η Κεντρική Επιτροπή, έγινε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι ξαναμπήκε το νερό στο αυλάκι. Εν ολίγοις, εκεί που μας κατέταξε ο ελληνικός λαός ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα έπρεπε κάποια στιγμή να αφήσουμε τα καθ’ ημάς και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα, με τον θεσμικό μας ρόλο, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα το είχαμε αφήσει στην άκρη και ασχολούμασταν με το lifestyle, με τις επιδιώξεις και με την ιδιωτικότητα του κυρίου Κασσελάκη».

Και συνέχισε: «Από την άλλη μεριά καταγράφηκε όμως και κάτι πάρα πολύ αρνητικό. Κοιτάξτε όλα τα όργανα που υπάρχουν στη δημοκρατία μας, υπάρχουν τα όργανα των κομμάτων, των οργανισμών δηλαδή, τα οποία έχουν τον αποφασιστικό ρόλο για τη λειτουργία των κομμάτων. Τα όργανα αυτά εκλέγονται από τη βάση. Εγώ έχω εκλεγεί, όπως και ο κ. Κασσελάκης, από χιλιάδες ανθρώπους κάτω από τη βάση. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής απευθύνονται στον λαό της περιφέρειας. Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη περιφέρεια που είναι αυτή της Αττικής και εκλεγόμαστε και λογοδοτούμε σε αυτή τη βάση, όπως λογοδοτεί κάθε ένας αιρετός. Άρα, λοιπόν εμείς έπρεπε να δώσουμε, να συνεδριάσουμε και δημοκρατικά να λάβουμε μια σειρά αποφάσεις. Το γεγονός ότι βρέθηκαν άλλοι σύντροφοι, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να μη λειτουργήσει το όργανο, για να μην έχει απαρτία. Αναφέρομαι στους συντρόφους μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία έκαναν τα πάντα να μη συνεδριάσει το όργανο που λέγεται Κεντρική Επιτροπή.

Λοιπόν, οι άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστοποιήθηκαν ποτέ, δεν πήραν τα καρτελάκια τους, δεν υπέγραψαν ότι ήταν παρόντες για να μη ληφθεί μια απόφαση που σωστά υπέθεταν ότι δεν ήταν αυτή που θα τους άρεσε. Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό για τη δημοκρατία. Το να συνεδριάζουν τα θεσμικά όργανα μόνο όταν έχω εκείνη την πλειοψηφία που θα μου διασφαλίζει αρεστές αποφάσεις».

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε πως «δεν συνάδει ο κ. Κασελάκης με την Αριστερά» και συνέχισε λέγοντας: «Ο καθείς μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει. Ξέρετε, θα πρέπει στοιχειωδώς να αποδέχεσαι τις αρχές και τη λειτουργία και τις αποφάσεις του κόμματος, του φορέα του οποίου θέλεις να ηγηθείς. Δεν μπορεί να μιλάς στους συντρόφους και στα θεσμικά όργανα, αποκαλώντας τους 5η φάλαγγα, αποκαλώντας τους κουκουλοφόρους, πραξικοπηματίες, εκτροπή κτλ. Και την ίδια ώρα να θέλεις να ηγηθείς. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ένα ρητό το οποίο είναι πολύ σκληρό, πολύ κυνικό, αλλά είναι πολύ πραγματικό. Λένε λοιπόν «κατεβείτε κύριε από τον σταυρό, χρειαζόμαστε το Τίμιο Ξύλο». Λοιπόν, ας κατέβει ο κύριος Κασσελάκης, ας κατέβει. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση. Το έχω ξαναπεί και δημόσια το έχω πει και μέσα στην Κεντρική Επιτροπή, παρουσία του ιδίου στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή στην οποία προήδρευε 11/11/2023 μόλις λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ως πρόεδρος, αποκάλεσε το 1/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής 5η φάλαγγα».