Στην προσπάθεια ολιστικής αντιμετώπισης της βίας των ανηλίκων εστίασε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, σε συνέντευξή της σήμερα, Παρασκευή 11/10. «Το πρόβλημα προϋπήρχε καιαυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι αύξηση κρουσμάτων, αλλά καταγγελιών» υπογράμμισε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Μαρία Συρεγγέλα επεσήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι όχι μόνο να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, «βρίσκονται σήμερα στα σχολεία, για πρώτη φορά, 3.500 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί και πάρθηκαν πρωτοβουλίες, όπως η δημιουργία της πλατφόρμας καταγγελιών stop-bullying.gov.gr».

Ερωτηθείσα για τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, η κα Συρεγγέλα υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα ειδικά στην υγεία, την παιδεία και την εργασία για να ανακουφιστούν οι πολίτες, τονίζοντας ωστόσο πως έχουν γίνει ήδη πολλά.

«Φέραμε νόμο για την προστασία της εργασίας, κάναμε προσλήψεις σε διδακτικό προσωπικό μετά από πολλά χρόνια, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, ανοίξαμε τις τριετίες και ανεβάσαμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» ανέφερε κλείνοντας.