Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης σε εκτενή ενημέρωση προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν το νομοθετικό έργο του χαρτοφυλακίου του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων που έχουν εγκαινιάσει τα μέλη της κυβέρνησης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη επικοινωνία και τον συντονισμό του νομοθετικού έργου. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας στο Κοινοβούλιο, όπου παρευρέθηκαν περίπου 50 βουλευτές της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όμως, συνέβη ένα αναπάντεχο περιστατικό όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Δ’ Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Όλγα Γεροβασίλη, εισήλθε στην αίθουσα, πιστεύοντας ότι διεξαγόταν εκεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, μόλις την αντίκρυσε τη χαιρέτισε, λέγοντας με χιούμορ «είδατε το φως το αληθινό», ενώ ο κ. Γεωργιάδης την καλωσόρισε θερμά αναφωνώντας «καλοδεχούμενη», με τους βουλευτές της ΝΔ να την χειροκροτούν.

Η συνάντηση του υπουργού με τα μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμπίπτει με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας την επέκταση της απαλλαγής φαρμακευτικής δαπάνης σε περισσότερους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι βουλευτές (Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτριος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Ιωάννης Πασχαλίδης και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης) υποστήριξαν ότι το μέτρο θα πρέπει να επεκταθεί όχι μόνο στους παλαιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ, αλλά και σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους πληρούν τα κριτήρια του καταργηθέντος επιδόματος.

Ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την εν λόγω ερώτηση, τόνισε ότι είναι μια «χρήσιμη και δόκιμη ερώτηση» και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης της πρότασης. «Αν μπορούμε να το αντέξουμε δημοσιονομικά, θα το κάνουμε. Δεν απορρίπτω τίποτα, αλλά πρέπει να το μετρήσουμε προσεκτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η ερώτηση ήταν συνταγμένη με τρόπο συναδελφικό και δεν ήταν επιθετική, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν ερωτήματα στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο τέλος για το αν θα δοθεί επίσημη απάντηση, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει θεσμικά, αναγνωρίζοντας ότι οι βουλευτές έχουν καθήκον να θέτουν ερωτήματα, ανεξαρτήτως του πολιτικού τους ρόλου.