Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για κατάργηση του «επιζήμιου για την Ελλάδα κανονισμού “Δουβλίνο 2″» ζητούν πέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ με επείγουσες επιστολές τους προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βουλευτές Κ. Αϊβαλιώτης, Β. Αποστολάτος, Η. Πολατίδης, Α. Κολοκοτρώνης και Π. Μαρκάκης αναφέρουν τα εξής:

«Η Ελλάδα δέχεται επί 20 συνεχή χρόνια τεράστιες ροές λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα το ποσοστό τους να αγγίζει πλέον το 20% του πληθυσμού της χώρας μας.

Ο Κανονισμός «Δουβλίνο 2» έχει αποδειχθεί καταστροφικός για την Ελλάδα, ενώ η συμβολή της ΕΕ για την ανάσχεση της παραπάνω ροής ήταν σχεδόν αμελητέα και μόνο πρόσφατα παρέχεται μια εντελώς αναιμική και ανεπαρκής βοήθεια με την δραστηριοποίηση της FRONTEX.

Η οικονομική αιμορραγία όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα ήταν τεράστια και οι κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών-μελών της ΕΕ παρέμεναν απαθείς ενώ όλα τα Όργανα της ΕΕ αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων αφού η δραστηριοποίησή τους δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Ζητούμε, Κύριε Πρόεδρε, να αναλάβετε επείγουσα πρωτοβουλία ώστε να καταργηθεί ο Κανονισμός «Δουβλίνο 2» ο οποίος έχει βλάψει καθοριστικά την χώρα μας η οποία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και αναγκάζεται παράλληλα να επωμισθεί που θα έπρεπε κανονικά να είχαν επωμισθεί από χρόνια οι πλούσιες χώρες της Ένωσης.

Είμαστε στην διάθεσή σας και ευελπιστούμε ότι θα αναλάβετε γρήγορα την πρωτοβουλία για κατάργηση του επιζήμιου αυτού Κανονισμού που τόσα δεινά έχει επισωρεύσει στην πατρίδα μας η οποία αγωνίζεται να ισορροπήσει δημοσιονομικά και παράλληλα αιμορραγεί οικονομικά για να τρέφει, να στεγάζει και να περιθάλπει επί χρόνια εκατομμύρια λαθρομεταναστών στο έδαφός της, κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνεται στο έδαφος των πλούσιων χωρών της Ένωσης».