Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης 10/9 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Παρήγαγε παραπολιτική και κρίθηκε ακατάλληλος, ήταν ένας διχαστικός πρόεδρος» επεσήμανε και τόνισε πως «τσαλακώθηκε μόνος του».

«Ο μοναδικός για τον οποίο τίθεται θέμα αν θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης» ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο Open.

Όπως δε τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ευρύτερη σύμπλευση δημοκρατικών δυνάμεων, το ζήτημα είναι να κατέβουμε με μια λογική εξωστρέφειας και να πετύχουμε συμπλεύσεις για να νικηθεί η ΝΔ. Το ζήτημα είναι να προχωρήσουμε με εξωστρέφεια και μεγαλύτερη ενότητα, να κάνουμε ένα συνέδριο με παραγωγή θέσεων».

«Δεν μπορεί να γίνουν εκλογές fast track ούτε να πάμε εκτός καταστατικού σε μια μακρόσυρτη διαδικασία» απάντησε στην ερώτηση που δέχθηκε για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στο κόμμα.

Σύμφωνα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο «θα υπάρξουν πρόσωπα στο συνέδριο που θα το κάνουν αυτό, την σύμπλευση με δημοκρατικές δυνάμεις» προσθέτοντας ότι «τα πρόσωπα έχουν σημασία όταν παράγουν πολιτικές, δεν κάνουμε καλλιστεία εδώ».

«Προσπαθούσε να κάνει ένα αρχηγικό προσωποκεντρικό κόμμα»

«Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για όλους μας ώστε να οδηγήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο και στην εκλογή νέου προέδρου. Εμείς καλέσαμε τον πρώην πρόεδρο να πάει στη βάση και για μέρες απαντούσε έλεγε να πάμε στην Κεντρική επιτροπή άρα τη θεωρούσε απόλυτα νομιμοποιημένη. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να οδηγήσει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και αφού δεν το έκανε πήγαμε στο επόμενο στάδιο που ορίζουν οι κανόνες της δημοκρατίας» είπε.

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη τον κατηγόρησε ότι «ο ίδιος παρήγαγε εσωστρέφεια, ήταν διχαστικός ακόμα και στην ΚΕ. Τσαλακώθηκε μόνος του, δεν παρήγαγε πολιτική αλλά παραπολιτική και τελικά κρίθηκε ότι έπρεπε να κάνουμε ό,τι γίνεται για να σώσουμε ό,τι σώζεται».

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν πρόεδρος που κρίθηκε ακατάλληλος. Προσπαθούσε να κάνει ένα αρχηγικό προσωποκεντρικό κόμμα, στοχοποιούσε τα μέλη του κόμματός του και πάρα πολλά άλλα. Αυτά κρίθηκαν και θα επανακριθούν αν είναι ξανά υποψήφιος» δήλωσε κλείνοντας.