Τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σήμερα το απόγευμα, διαδικασία καταλυτική, προκειμένου να συνεχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), η οποία ως αρμόδια θα ανάψει και το «πράσινο φως» σε όσους δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και με τη «βούλα».

Όπως έγραφε η στήλη BEAST, ο Χάρης Δούκας, το απόγευμα της Δευτέρας, κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου του 15% των μελών της ΚΠΕ, που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, συγκέντρωσε υπογραφές 24.810 μελών και 170 μελών της ΚΠΕ, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο και αυτός ότι είναι το φαβορί μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων για τον δεύτερο γύρο.

Την έκπληξη έκανε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος, αν και τον δείχνουν πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, κατάφερε να συγκεντρώσει και να καταθέσει αυτοπροσώπως 14.001 υπογραφές μελών και στελεχών του κόμματος.

Με δηλώσεις του έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη έκανε λόγο για μία ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους 14.000 πολίτες, που υπέγραψαν και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμή μου. Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε επίσης, μέσω του εκπροσώπου της, Βασίλη Βραχιώτη, «στικάκι» με 7000 υπογραφές μελών, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος θα καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ πάνω από 8.000 υπογραφές σύμφωνα με πληροφορίες. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία λήγει στις 21:00.

Όσον αφορά τη Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις.

Με τη συλλογή των υπογραφών, την ταυτοποίησή τους και την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων το ΠΑΣΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.