Τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, για την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, κλήθηκε να σχολιάσει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Σε ερώτηση αν αυτές θα μειωθούν είπε ότι είναι ένα σύνθετο ζήτημα και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απόφαση.

Ο κ. Τσακλόγλου είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για τις συντάξεις χηρείας ότι ο νόμος προβλέπει ειδικά για τις συντάξεις αυτές ότι θα είναι στο 70% την πρώτη 3ετια και μετά περιορίζεται στο 35% αν ο λήπτης της εργάζεται ή λαμβάνει σύνταξη.

«Αυτό», όπως είπε ο ίδιος, «έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από το 2019 και προς το παρόν εφαρμόζεται από το 2021 μόνο στον Δημόσιο αλλά όχι στον ιδιωτικό τομέα και πρόσθεσε ότι αυτό θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες.

«Θα δοθούν εξηγήσεις για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

Υπογράμμισε ότι θα δοθούν εξηγήσεις και πως «από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή σε επιθεωρητές περιβάλλοντος για να ληφθούν μέτρα. Ο οργανισμός λιμένος καθαρίζει το λιμάνι, θα δοθούν εξηγήσεις.

«Μόνο κερδισμένοι έχουμε βγει από τον διάλογο με την Τουρκία»

Όσον αφορά στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες, ο κ. Μαρινάκης τόνισε «Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για όλα τα ζητήματα. Επιμένουμε στο διάλογο χωρίς διάθεση υποχώρησης σε ζητήματα κυριαρχίας, χωρίς να βάζουμε στο τραπέζι ζητήματα κόκκινων γραμμών. Μόνο κερδισμένοι έχουμε βγει. Διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία αλλά μια πορεία που χρειάζεται διάρκεια, αξιολογούμε κάθε επιμέρους έκβαση».