Αίτημα για παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν 184 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και κάποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μετά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Το αίτημα αυτό ακολούθησε την επίθεση και τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην Αθηνά Λινού όσο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Το εν λόγω θέμα αναμένεται να εξεταστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να διαφανεί εάν θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος για υποκρισία, αναφερόμενος στην υπόθεση του Ινστιτούτου Prolepsis, που διοικεί η κυρία Λινού, και στον έλεγχο που ζήτησε η ηγεσία από ανεξάρτητο τεχνοκράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η κυρία Λινού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη έδειξε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που έχει χειριστεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τη διαμάχη της με τον Βουλευτή Χανίων.