«Έως τις 19 Αυγούστου η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει περισσότερες από 3.500 πυρκαγιές και η συνολική διαχείριση ήταν σε καλό επίπεδο», δήλωσε αναφορικά με την πυρκαγιά που ξεκίνησε στον Βαρνάβα η Μαρία Συρεγγέλα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισήμανε επίσης ότι «για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς αποτελεί προτεραιότητα και αυτό αποδείχθηκε και με την υλοποίηση και χρήση του 112 που σώζει ζωές» και προσέθεσε: «Γιατί έχουμε δει τι συνέβαινε στο παρελθόν όταν δεν υπήρχε το 112. Παράλληλα, η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πεντέλη και τα όσα δήλωσε αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει στην πράξη τον κόσμο που έχει πληγεί».

Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, η γραμματέας της ΝΔ δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να κάνει κριτική αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με ψέματα. Είναι τραγικό που προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν μία φωτιά. Βλέποντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω δει κάποια συγκεκριμένη πρόταση που να έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον».

Τέλος, ερωτηθείσα για τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ η κυρία Συρεγγέλα απάντησε: «Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει τι θα ανακοινώσει. Η φιλοσοφία όμως που έχει αποδείξει ότι έχει η κυβέρνηση είναι ότι θα πρέπει τα έσοδα που έχει το κράτος να κινούνται σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ