Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων για την υπόθεση της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη, με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλει τον ίδιο τον πρωθυπουργό πως αποτελεί τη «μία και μοναδική πηγή κάθε τοξικότητας» και πως είναι «εξ αρχής ο εμπνευστής της κατασκευής του σκανδάλου της πισίνας».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη σημερινή του δήλωση, κατρακύλησε ένα ακόμα σκαλί προς τη “σηπτική δεξαμενή” που προσπαθεί να μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό. Επιβεβαιώνεται άλλωστε πως η μια και μοναδική πηγή κάθε τοξικότητας είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνος, άλλωστε, ήταν εξ αρχής ο εμπνευστής της κατασκευής του σκανδάλου της πισίνας. Έχει, επομένως, την υποχρέωση να συνεχίσει μέχρι τελικού ευτελισμού!».

Αναφέρεται στην «αντιφατική», όπως τη χαρακτηρίζει, ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, υποστηρίζοντας: «Από τη μια, αναφέρεται σε καθολική απαγόρευση κατασκευής πισινών στις Σπέτσες και από την άλλη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να βγάλει άδεια για την αλλαγή χρήσης από σηπτική σε κολυμβητική δεξαμενή. Και ακόμη χειρότερα, ενώ η ηγεσία του υπουργείου ομολογεί ότι ακόμη δεν έχει λάβει καν την έκθεση της αυτοψίας, εντούτοις σπεύδει να χαρακτηρίσει ως παράνομη τη δεξαμενή στην οικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, έτσι είχαν προαποφασίσει γιατί έτσι τους βόλευε, αλλά η πραγματικότητα καταρρίπτει το αφήγημα τους… Γι’ αυτό σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης εγκαταλείπει το αφήγημα περί δήθεν παράβασης της αρχαιολογικής νομοθεσίας και πλέον αναφέρει πως ο Στέφανος Κασσελακης “ελέγχεται για πολεοδομική παράβαση…».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται προς την κυβέρνηση, καλώντας την «να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα πιθανές πολεοδομικές ή άλλες παραβάσεις σε όλα τα σπίτια των πολιτικών που δηλώνονται στο πόθεν έσχες τους – συμπεριλαμβανομένων αυτών της οικογένειας Μητσοτάκη» και προσθέτει:

«Δεύτερον, καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει κάτι πολύ βασικό που αφορά όλους τους πολίτες: ισχύουν ή όχι οι νόμιμες άδειες και γενικότερα οι προβλέψεις του νόμου ή εξαρτώνται από τα γούστα και τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη;».

Γενικεύοντας η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση (η οποία εφευρέθηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, την ακρίβεια και όλα τα άλλα σημαντικά ζητήματα που την ταλανίζουν) εξελίσσεται για την κυβέρνηση κατά τη γνωστή παροιμία “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη” και η προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που επιχειρείται για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, πέφτει και πάλι στο κενό». «Αφού το αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει μακροβούτι σε… σηπτική δεξαμενή, ας κρατήσει την αναπνοή του. Θα του χρειαστεί μεγάλη αντοχή μέχρι να πιάσει πάτο», σχολιάζει.

Κλείνοντας, απευθύνεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ως εξής: «Τώρα που εμφανίστηκε ο Π. Μαρινάκης, ας μας απαντήσει ποιο είναι το γαλάζιο στέλεχος στο οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ieidiseis, παραχωρήθηκε δωρεάν καμπάνα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Λαγονήσι; Και το “Πρώτο Θέμα” ας επιστρατεύσει ένα από τα drones του για μερικά πλάνα. Θα είχαν πολύ ενδιαφέρον…».

Πηγή: ΑΠΕ